Rakan Blogger

Friday, December 28, 2012

Target 2013


Lama bukan merajuk tapi sekadar berehat dari menulis. Dari jm a9 sampai 5 terpaksa ketuk keyboard atau jumpa client, malam2 Awan dihabiskan dengan membaca pula. Thanx to readers yang still ingat and e-mel me. Terharu sangat. Huhuh...

Tutup dah buku 2012, 2013 dah nak sampai. Kitaran waktu yang baru dengan rutin yang sama. Anyway, life perlu dihargai. For the next year, ada beberapa target yang mesti Awan capai.

1. My own tablet

Semenjak habis diploma, Awan bukan lagi seorang tech savvy (if I may say). Kalau dulu sebut je Nokia apa jenis, Sony Ericsson punya spec, Awan boleh cerita dengan detail. Tapi bila masuk degree, minat tu semakin hilang. Yang ada cuma BlackBerry as penghubung sebab ada BBM ngan Whatsapp. Kebelakangan ni, Awan tertarik dengan tablet. Mungkin disebabkan nature kerja Awan yang kena present profile company pada client, iPad may impress if Awan tunjuk dalam iPad or Tab. The question is, yang mana lagi bagus??

2. Lima angka

Bagi seorang yang bekerja biasa2 macam Awan, nak capai RM 10k dalam akaun bukanlah sesuatu yang mudah. Tanya je pada orang2 yang baru nak hidup, menabung sangat susah sebab kos sara hidup (dan godaan berbelanja) yang tinggi. Kan? Kan?

3. Bercuti

Bercuti di sini bukan untuk diri sendiri tapi kedua mak ayah. Dah lama teringin nak sponsor mak ayah bercuti. Tak perlu jauh, dalam Malaysia or Asean je. Mungkin anniversary tahun ni Awan dapat pakat2 dengan adik beradik yang lain. Wish me success.. :)

4. Fit

Awan dah mula rajin ke gym sejak bulan ni. Hajat yang lama terpendam kini tercapai. Kebetulan officemate Awan pernah bekerja as trainer kat gym yang famous kat KL, so dia ajak few of us untuk sama2 ke gym and dia akan bagi panduan untuk dapatkan badan yang diidamkan Awan taknak body macam abang2 bodybuilder, cuma dapat macam kat bawah ni pun dah ok. Officemate Awan tu kata, by May or June dah leh achieve. Well, if I can keep the momentum la.. ^_^


I give myself 12 months to achieve semua target ni. Readers lak camne? Any target untuk tahun depan?

Saturday, March 31, 2012

Gaya Mesra Alam Nukleus

Hye readers.. Apa khabar semua? Awan harap korang sihat2 belaka time cuti hujung minggu ni.. Malam ni (31 Mac 2012) jam 8:30, kempen Earth Hour kembali lagi.. Bersempena dengan Earth Hour 2012, Awan nak feature satu produk yang mesra alam dan mesra pengguna..

Memperkenalkan, Nukleus..

Nukleus merupakan jenama rangkaian pakaian dalam untuk lelaki dan wanita. Selain mementingkan gaya keselesaan, produk ni juga menepati standard antarabangsa dari segi kesihatan dan ekologi.. Yang menariknya, sebahagian daripada hasil jualan produk akan disalurkan ke WWF Malaysia..

Melalui pengalaman sendiri, Nukleus memang selesa dipakai.. Awan dapat tahu mengenai produk ni pun melalui kawan.. Awan tertarik dengan beberapa design yang ada.. Lepas browse website dia, Awan beli 2 pasang.. Itu pun sebab dah banyak koleksi dari jenama lain.. Hehe..

BTW, ni antara design yang Awan rasakan menarik...

Jangan lupa ye, sama2 kita menyokong kempen Earth Hour malam ni.. Ajak la kawan2 berkumpul kat rumah korang, order piza, pastu have fun bertemankan cahaya lilin..

_AWAN_


** Entry ini tidak ditaja mana2 pihak.. TQ

Thursday, March 29, 2012

Keputusan Undian 03

SOALAN UNDIAN:
Adakah anda mahukan gambar-gambar panas semula di blog ini?


Terima kasih buat semua yang telah mengundi.

_AWAN_

Wednesday, March 28, 2012

Perempuan + Perempuan

Kebelakangan ni, Awan ada terima beberapa e-mel daripada para pembaca blog Awan Sutera.. Ada yang bertanya khabar, berkongsi cerita/pendapat dan tak kurang juga yang ingin bertanya.. Semua e-mel Awan balas bila ada kelapangan.. Segala pandangan dan pertanyaan anda sangat2 Awan hargai.. Thanx ya!

Kali ni Awan nak post satu e-mel daripada pembaca.. Seorang lesbian yang ingin tahu serba sedikit mengenai onani.. Bidang onani bagi perempuan memang off-limit bagi Awan.. Ilmu yang ada sangat la terhad.. Huhu.. Jadi kat sini Awan nak minta jasa baik para pembaca yang lain untuk sama berkongsi ilmu sex education sesama kita..

-------------------------------------------------------------------------

Hai awan. Saya seorang perempuan dan bercinta dengan pasangan sejenis. Kirenya saya lesbian lah. Disebabkn saya dan pasangan masih bersekolah,saya selalu memuaskan diri dengan menggunakan batang palsu. Saya pernah melakukan ringan2 dengan pasangan banyak kali,dan tidur bersamanya dua kali. Saya nak tanya sikit kat awan.
1)Emm ada kesan buruk tak kalau kami selalu mnjolok kemaluan masing2 dgn jari? Selalu kami melakukannya..
2)kami juga pernah menggeselkan kemaluan bersama2,dan saya nak tau ada kesan buruk tak??
3)Saya juga nak tau,ada tak pil atau apa2 yang dapat menambah hormon lelaki kat prempuan?
Hrap awan sudi jwab. Terima kasih :)

- Miss K

Hye Miss K,

1) Pada awan, yang penting jika onani adalah ia dilakukan secara terkawal.. Boleh kalau nak masukkan objek seperti jari atau sex toy dalam faraj tapi jangan terlalu kasar sehingga mendatangkan kecederaan.. Kalau nak guna sex toy macam dildo or vibrator, pastikan ianya sentiasa dalam keadaan bersih..
2) Kalau nak menggesel sesama perempuan, pastikan tiada pemindahan cecair badan.. Ini kerana pemindahan cecair badan seperti air mazi dikhuatiri membawa kuman/penyakit..
3) Berkenaan pil hormon, Awan tak dapat nak beri jawapan.. Kita tunggu respon pembaca yang lain ye.. : )

Thanx for the e-mail Miss K.. Harap jawapan Awan and respon yang akan diterima nanti dapat membantu..

_AWAN_

Wednesday, February 29, 2012

Beza Orgasme dah Ejakulasi

Orgasma lelaki adalah satu pengalaman yang kompleks. Fungsi utama orgasma lelaki adalah ejakulasi sperma, walaupun tidak semua lelaki ejakulasi dengan orgasma. Ini kerana orgasma dan ejakulasi bukanlah sesuatu yang sama. Ramai lelaki (dan juga wanita) keliru perbezaan antara orgasma dan ejakulasi bagi seseorang lelaki.

Ejakulasi dan Orgasma
Seperti yang dinyatakan di atas, adalah berkemungkinan seseorang lelaki orgasma tanpa ejakulasi. Antaranya seperti:
i) Kanak-kanak lelaki pra-remaja boleh mengalami orgasme tanpa ejakulasi.
ii) Sesetengah lelaki tidak mempunyai ejakulasi sehinggalah beberapa saat selepas orgasma.
iii) Sesetengah lelaki tidak mampu ejakulasi tetapi masih mampu orgasma.
iv) Sesetengah lelaki mungkin mengalami ejakulasi beberapa kali dan pergi ke mencapai orgasma berulang kali, tetapi tanpa ejakulasi.

Pengalaman Fizikal Lelaki Ketika Orgasma
Orgasma bagi lelaki seolah-olah mempunyai kesan psikologi dan fizikal. Sebilangan lelaki menjelaskannya sebagai pengalaman berpusat, rasa orgasma secara eksklusif dalam skrotum dan kawasan kemaluan. Sebilangan lelaki lain pula menyatakan orgasma mereka sebagai sensasi yang merebak ke beberapa bahagian badan. Ada juga lelaki menyatakan bahawa orgasma mereka dirasai di seluruh tubuh mereka. Berapa hebat sensasi orgasma fizikal dan betapa banyak psikologi adalah sukar untuk diukur dan subjektif.

Sekarang kita tahu bahawa orgasma lebih daripada sekadar ejakulasi..
:)

_AWAN_